Σδρόλιας Λάμπρος | Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Λάμπρος Σδρόλιας είναι Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας στο ευρύτερο Γνωστικό Πεδίο της Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων, της Διοίκησης την Ανθρωπίνων Πόρων και του Στρατηγικού Management.

Εργάζεται στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1993 ως Επιστημονικός Συνεργάτης και από το 2003 ως Μόνιμο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (Νοε.1979-Ιουν.1984), καθώς και Πτυχιούχος των Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑ.ΤΕ.Σ.-Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Αθηνών (1992-1993). Είναι επίσης Διδάκτορας των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Johannes Kepler Universität, Linz-Austria (Μαρ.1986-Δεκ.1991).

Διαθέτει πολυετή και αξιόλογη Επαγγελματική Εμπειρία στον Ιδιωτικό (πχ. Export Manager στην ΤΣΑΝΤΑΛΗ Α.Ε. και EXALCO Α.Ε., Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, κλπ) και Δημόσιο Τομέα (πχ. Ειδικός Σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, Υπάλληλος στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κλπ), ενώ υπήρξε για αρκετά έτη Αναπληρωτής Προϊστάμενος και Προϊστάμενος διαφόρων Τμημάτων του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Ι Λάρισας). Την περίοδο 2016-2017 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας.

Το Ερευνητικό του Έργο αποτελείται από 12 μελέτες που εκπονήθηκαν σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο με ίδια συνολική αξία που υπερβαίνει τις 100.000 €. Έχει γράψει 3 Βιβλία, συμμετείχε σε 9 Μονογραφίες σε Συλλογικούς Τόμους, ενώ επιμελήθηκε τη μετάφραση ενός Βιβλίου στο αντικείμενο του Management.

Έχει δημοσιεύσει 56 Επιστημονικά Άρθρα σε Διεθνή και Εθνικά Περιοδικά με το σύστημα κριτών (τυφλής αξιολόγησης), ενώ εμφανίζει 73 Συμμετοχές σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια. Μάλιστα το Ερευνητικό και Συγγραφικό του Έργο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο αφού καταγράφει 76 Ετεροαναφορές.

Αποτέλεσε δε ή αποτελεί ενεργό μέλος Επιστημονικών Ομάδων (Advisory Board) ή Αξιολογητής Εργασιών (Reviewer) σε 10 Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και σε 5 Διεθνή Συνέδρια.

Email lsdrolias@teilar.gr