Κόφφας Στέφανος

Ο Δρ. Στέφανος Κόφφας είναι Πτυχιούχος Κοινωνικός Λειτουργός απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθήνας (1994) και Πτυχιούχος Κοινωνιολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2004).

Απέκτησε μεταπτυχιακό Μ.Α. στο Quality Management (2001), τμήμα Κοινωνικής Παιδαγωγικής από το Kastholische Universität Eichstätt της Γερμανίας και ειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο M.A. στην συγκριτική Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών (2008), από το Ludwig Maximilian Universität München της Γερμανίας.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Ph.D. (2008) από το Kastholische Universität Eichstätt της Γερμανίας, του τμήματος Κοινωνικής Παιδαγωγικής, όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Υπήρξε μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου όπου δίδαξε 14 μαθήματα του γνωστικού του αντικειμένου για 9,5 χρόνια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 7 ετών ως Κοινωνικός Επιστήμονας σε προγράμματα αποκέντρωσης υπηρεσιών, συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης οικογενειών και ενσωμάτωσης αλλοδαπών στην Υπηρεσία Innere Mission του δήμου του Μονάχου της Γερμανίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων Studenten im Olympriadorf e.V. για 2 χρόνια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου για 4 χρόνια.

Έχει λάβει δύο υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, και μια υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας του Κρατιδίου της Βαυαρίας της Γερμανίας.

Έλαβε μέρος σε επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια, είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σε ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στην Γερμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, των παρεμβάσεων με προγράμματα και καλές πρακτικές στην Κοινότητα, της συγκριτικής κοινωνικής πολιτικής, τα μοντέλα οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών και συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και στις τεχνικές παρέμβασης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Email Koffas@gmx.de