Καλανζτή Βασιλική | Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Η Δρ. Καζαντζή είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έλαβε το δίπλωμα του Χημικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό της δίπλωμα από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Texas A&M των ΗΠΑ..

Εργάστηκε σε ερευνητικά έργα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα ως μηχανικός διεργασιών και σύμβουλος μηχανικός σε θέματα διαχείρισης περιβαλλοντικών έργων και αειφορίας.

Είναι συνεργαζόμενη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Texas A&M των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Καρλσρούης στη Γερμανία, ενώ είναι τακτική ερευνητική συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Qatar.

Έχει λάβει υποτροφίες και βραβεία για το ερευνητικό της έργο στις ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Καλύτερης Επιστημονικής Δημοσίευσης από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών (Ετήσιο Συνέδριο 2005).

Είναι μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE), του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και του Συλλόγου Γυναικών Μηχανικών των ΗΠΑ (SWE).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Διοίκησης Εφοδιαστικής και Παραγωγικών Συστημάτων συμπεριλαμβανομένων και των συστημάτων παροχής υπηρεσιών.

Email kazantzi@teilar.gr